Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg

Fashion.bg » Календар

Календар на събитията

1 Ноември 2018 г. - 7 Ноември 2018 г.

Място на провеждане: София

Програмата на 29–ите Дни на японската култура представя 2 изложби и 3 съпътстващи ги лекции, събрани под общата тема „Чаят – мост между изкуството и природата“. Официалното откриване на 1 ноември от 18:00 часа ще започне със специална изложба, посветена на калиграфски свитъци, използвани в чаената церемония. На 3 ноември програмата ще продължи с изложба с цветни композиции, характерни за чаената стая. Експозициите ще гостуват в Галерия „Сан Стефано“ (ул. „Сан Стефано“ № 2, ет. 22, Сан Стефано Плаза) до 7 ноември. Придружаващите ги лекции ще са на теми: „Езикът на знаците“ (01.11.,18:00 ч.), „За цветята в токонома и калиграфията“ (03.11., 16:00 ч.) и „Чаною и духовността от гледна точка на Дзен“ (07.11., 18:00 ч.). В деня на откриването входът е с покани, а в останалите дни е свободен.

Идеи за грим по случай Хелоуин

Събитието ще представи една от най-древните японски традиции, а именно чаената церемония. Концепцията и на двете изложби и съпътстващите ги лекции е изцяло обвързана с четирите основни принципа на чаената церемония и света, който тя разкрива – свят на хармония, уважение, чистота и покой. Едно по-различно и красиво място, където различията между хората не съществуват, уважението стои на първо място, а човешките възможности нямат ограничения. Такова е и посланието, което организаторите искат да предадат към широката общественост, за едно по-стойностно и толерантно общество, независимо от възрастта, религиозни и етнически различия на хората в него.

Идеи за грим по случай Хелоуин

На специалното събитие на 1 ноември за откриването на изложбата гостите ще присъстват на тематична презентация „Езикът на знаците“, която ще разкаже за мястото на калиграфията в чаената церемония. Лекцията ще представи любопитна информация за не толкова познатите елементи на японските традиции и символика, скрита в калиграфските свитъци.

На 3 ноември от 16:00 часа по време на откриването на изложбата с цветни композиции, характерни за чаената стая, гостите ще могат да се включат в лекция, посветена на цветята в токонома и калиграфията. Презентацията ще разкрие тайните на цветните композиции, с които се аранжира чаената стая, и посланията, които крият в себе си техните елементи. Красива аранжировка ще внесе допълнително вълшебство и настроение.

Закриващата лекция ще се проведе на 7 ноември от 18:00 часа и е на тема „Чаною и духовността от гледна точка на Дзен“. Тя има за цел да разкрие повече за ритуала, вдъхновението, духовното израстване и неговите символи.

Събитието е част 29-ите Дни на японската култура и се организира от Сдружение „Урасенке Танкокай – България“, Посолството на Япония в България и с любезната финансова подкрепа на Геотехмин.

Идеи за грим по случай Хелоуин

Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до уникалния дух на Япония!

За Дните на японската култура в България Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и девета поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

29-ите Дните на японската култура през 2018 г. се осъществяват със съдействието на Клуб „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на Astellas, Canon, FANUC, Geotechmin, Honda, JTI, KWP, LB Bulgaricum, Lexus, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Electric – ClimaCom, Moto-Pfohe, Toshiba, Toyota, Yazaki и Yokogawa – България.

Повече информация за програмата на Дните на японската култура 2018 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/


начало | добави събитие | събитията за днес
За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи

виж повече

виж повече