Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg

Fashion.bg » Календар

Календар на събитията

27 Май 2019 г. - 2 Юни 2019 г.

Място на провеждане: Варна

Арт събитието „7 дни изкуство и дизайн“ започва във Варненския свободен университет от днес до 1 юни. Богатата палитра от събития е организирана от катедра „Изкуства“ на Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Днес – 27 май, от 14.00 ч. ще разберем защо картината „Мона Лиза" е обявена за "най-великия шедьовър" на всички времена. Доц. д-р Лиза Боева - филмов сценарист и режисьор, лектор по история на изкуствата, ще разкрие тайната на красотата на флорентинската домакиня Лиза Джокондо.

Благо Георгиев: Нямам общо с Роналдо

Ще си поговорим за мода с главния стилист на bTV Станимира Янакиева – на 28 май от 14.00 ч. в Източния парк на Варненския свободен университет. Станимира Янакиева е ръководител на отдел „Стил и визия” в bTV от 2015 г. Година по-късно създава авторската си рубрика за мода и лайфстайл „Let`s Talk about Fashion” по ladyzone.bg на bTV.

Могат ли цветята да допълнят визията и стила на събития, на интериора и на облеклото? Ще ни разкаже Марина Ръкова - флорист-артдизайнер, дипломиран преподавател и сътрудник в Международно училище за флорален дизайн - Лисабон, Португалия. Уъркшопът ще е на 29 май от 16,00 ч.

Благо Георгиев: Нямам общо с Роналдо

Какъв е кодът на облеклото и какво говори той за нас, ще разберем от доц. Савка Казаларска на 30 май от 13,00 ч. в Учебно-спортния комплекс на ВСУ.

Редакторът "Култура" на сп. „ELLE“ Тереза Восканян и модният фотограф Пейо Пеев ще ни провокират в дискусия за красотата и изкуството на 30 май от 15.00 ч. в източния парк на университета.

Кулминацията на събитията са модните ревюта на студентите от „Мода и Мениджмънт на модата“ и „Моден дизайн“.

„LaMer“ е продукция на студентите от IV курс на специалност „Мода и мениджмънт в модата“. На 31 май от 18,30 ч. на буната пред Rappongi Beach, ще видим 20 модела и визии, вдъхновени от морето и морското райе. Идеята и реализацията на ексклузивното ревю е на Станимира Янакиева, ръководител на проекта е доц. Капка Манасиева, а модната визия е дело на Албена Свещарова.

Годишното ревю на специалност "Моден дизайн" ще се проведе на 1 юни в парка на университета и съвпада с международната конференция – „ArCivE'2019 - архитектура и строителство“ на ВСУ „Черноризец Храбър“. Студентите от различните курсове ще представят своите идеи на тема „Флора“.

Благо Георгиев: Нямам общо с Роналдо

Седмицата на дизайна и модата е практика за студентите от Магистърска програма „Изкуства и събитиен мениджмънт“. Те ще приложат теоретичните знания в реални проекти.

„7 дни изкуство и дизайн“ популяризира обучението по изкуства, разпространява резултатите, споделя и обменя опит. През този период вратите на университета са отворени за всички ученици и любители на изкуството и дизайна. В рамките на седмицата, всеки ден ще има различни дейности: лекция, уоркшоп, дискусия, обучение, беседа, семинар, кариерни консултации.

Благо Георгиев: Нямам общо с Роналдо

Входът е свободен за всички събития! Заповядайте!


начало | добави събитие | събитията за днес
  • Личности
  • Модели

designer

Антоанета Долкина


Моден дизайнер
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи

виж повече

виж повече