Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg

Fashion.bg » Календар

Календар на събитията

30 Март 2018 г. - 1 Април 2018 г.

Място на провеждане: София

От 30 март до 1 април в Националния Музей "Земята и хората" ще се проведе Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните "Дни на минералите". Участие са заявили 65 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Ще участват 2 университета: Минно-геоложкият "Св. Иван Рилски" и Нов Български.
Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Домениканската република. Падналите върху земната повърхност твърди тела с извънземен произход винаги са провокирали интереса и на учените, и на широката общественост. За първи път ще участва колекционер на метеорити, намерени на различни места по света.
Поради разрастване на изложението, то ще се проведе на І и ІІ етаж в Експозиционната зала.
Специално за децата на първия етаж в Експозиционната зала ще бъдат организирани:
- Грънчарска работилница - на автентично грънчарско колело ще могат да изработят керамични изделия: гърненца, чаши, купички, чинийки, свещници. Сами ще изберат формата на изделието и цветовете за декорацията му. Свойствата на глината и тайните на грънчарството, децата ще овладяват с помощта на художник-керамик. Заниманията ще се провеждат през трите дни на изложението от 11.00 до 18.00 часа.
- Ателие за декорация на великденски яйца - през трите дни на изложението от 11.00 до 18.00 часа. На децата ще се предоставят яйца от дърво, които ще украсяват с помощта на художници.
- Изработване на дребни бижута и декорации с мъниста. Това занимание ще се води от ателие с традиции и опит в обучението на деца в различни техники и дизайн при изработването на бижута. Заниманието ще се проведе на 1 април (неделя) от 11.00 до 17.00 часа.
Вход в музея - с билети от 1 лев за деца и възрастни.
Работното време е от 10.00 до 19.00 часа
Светла Атанасова - уредник, координатор на изложението
тел. 865 66 39; 0884 468 840
e-mail: nmzh@abv.bg


начало | добави събитие | събитията за днес
  • Личности
  • Модели

designer

Милица


певица
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи

виж повече

виж повече