Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg

Fashion.bg » Календар

Календар на събитията

18 Август 2018 г.

Място на провеждане: Ловеч, 10.00 часа в Двора на бившата Казарма

Фолклорни състави от цялата страна си дават среща на 18.08.2018, в Ловеч за 3-тото издание на „Ритъмът на България 2018“. Националният фолклорен събор е включен в Културния календар на Община Ловеч и ще събре над 35 самодейни танцови и певчески формации с над 700 участника.

Събитието ще започне в 10.00 часа в Двора на бившата Казарма и ще продължи през целия ден с изпълнения на участниците. През целия ден на откритата сцена ще има разнообразна фолклорна програма.Самостоятелни концерти ще изнесат съорганизаторите НЧ „Бяла Анаста 2016“-Ловеч и Читалище "Напредък-1920г." с.Баховица. За трета поредна година в Ловеч ще бъдат състави от Криводол, с. Борики, Малиново, Умаревци, Горан, Чавдарци, Лешница, Радювене, Хлевене, Славяни.Участие са заявили и групи от с. Александрово, Г. Павликене, Глогово, Градешница, Голец, Дебнево, с. Добри Дял, Летница, с. Мрамор, Стара Загора, Елин Пелин, Овча Могила, Страшимирово и други. Читалищата от Община Ловеч ще да покажат традиционни занаяти и обичаи от своя край в специално подредени шатри. Гостите ще могат да опитат горански млечни продукти, малиновска баклава, кулинарни произведения от Деветаки, да видят как се обработва вълна, традиционна седянка и други местни обичаи и традиции. Ще има надиграване между двойки танцьори, излъчени от танцовите състави, а оценка в него ще даде публиката със своите аплодисменти.

Съборът ще завърши в19.00 часа с концерт на Северняшкия ансамбъл Плевен. Поканата към всички гости на събора-любители на българския фолклор от цяла България и ловчалии, като символични домакини на събора, е по възможност да бъдат облечени в народни носии или елементи от носията. За гостите и изпълнителите се предвиждат хоротеки, забавни игри, демонстрации, през целия ден – всеки да се хване на хорото в общото веселие.

„Ритъмът на България“ се проведе успешно в две поредни години на сцената в кв. Вароша, с изпълнители от всички възрасти и народни изкуства, а миналата година завърши с голямо Хоро на двата моста – свързващо Покрития и транспортния мост в Ловеч, вълнуващо и незабравимо преживяване за участници и гости на Ловеч. Тази година се завръща в променен формат с амбицията да се превърне в събитие с национално значение.


начало | добави събитие | събитията за днес
  • Личности
  • Модели

designer

Надя Иванова


Водеща на телевизионното предаване Елит
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи

виж повече

виж повече